Instagram - YourWaySK
Facebook - YourWaySK
Email - YourWaySK
Phone - YourWaySK
YouTube - YourWaySK

Навчання в Словаччині 2024. Головні Переваги Отримання Освіти у Словаччині

04.05.2024
YourWaySK
Чи ви знали, що в Словаччині можна отримати високоякісну європейську освіту в державних вишах абсолютно безкоштовно? Якщо ви мрієте про навчання в престижному університеті в одній із країн Європейського Союзу, рекомендуємо звернути увагу на Словаччину. Востаннє ця країна стала особливо популярною серед іноземних студентів, зокрема серед російсько- та україномовного населення. Сьогодні Словаччину можна вважати центром європейської освіти для українських студентів. Державні університети з радістю приймають не лише іноземних студентів з атестатами про повну середню освіту, а й пропонують відмінні можливості для навчання молодих фахівців з вітчизняними дипломами бакалавра, магістра або спеціаліста.

Безкоштовне Навчання в Словаччині

Навчання в Словаччині є абсолютно безкоштовним. Проте варто зауважити, що навчальний процес ведеться мовою країни. Отже, єдиними витратами, з якими можна зіткнутися, є витрати на курси словацької мови. Більшість університетів в даний час не обов'язково вимагають складання іспиту зі словацької мови або пред'явлення сертифіката про рівень володіння мовою під час вступу. Проте, навчання в Словаччині здійснюється виключно словацькою мовою з першого заняття, тому чим краще ви підготуєтеся мовно, тим ефективніше пройде ваша освітня програма.

Вступ До Державних Вишів Без Вступних Іспитів

Багато факультетів здійснюють прийом студентів без обов'язкового складання вступних іспитів або ЗНО. Хоча варто зауважити, що є винятки, наприклад, для вступу на медичний факультет необхідно пройти вступні іспити. В Словаччині абітурієнти мають можливість реєструвати необмежену кількість заявок на вступ, тому можливість вступу на факультет без вступних іспитів є надійним "запасним варіантом" в разі, якщо абітурієнт не пройшов на факультет, де вимагається складання вступних іспитів.

Визнання Словацьких Дипломів у Світі

Вища освіта в Словаччині відповідає найвищим європейським та світовим стандартам. Дипломи, отримані у провідних державних вишах Словаччини, визнаються без додаткового підтвердження не лише в усіх країнах Європейського Союзу, а й у США, Канаді, Великобританії, Австралії, Новій Зеландії та інших країнах світу. Отримання престижної європейської освіти в Словаччині забезпечує не лише диплом світового рівня, високу якість знань і відмінне володіння іноземними мовами, але й надзвичайні перспективи для успішної кар'єри.

ПНП Для Студентів з Правом Офіційного Працевлаштування

Словаччина стоїть практично на самотній вершині в Європейському Союзі, надаючи іноземним студентам, які здобувають освіту в її університетах, дозвіл на проживання в країні (ПНП) з правом на офіційне працевлаштування. Під час навчання в Словаччині, іноземні студенти мають можливість офіційно займатися працею, що дає змогу не лише забезпечити собі кошти на побут та проживання, але й подорожувати по всій Європі, відвідувати різноманітні культурні та спортивні заходи в країнах Євросоюзу.

Гарантована Інтеграція у Словацьке Суспільство: Переваги Культурного Злиття Та Легкість Адаптації

Комфортне перебування в будь-якій країні залежить від вміння спілкуватися місцевою мовою та встановлювати контакти з місцевим населенням. У цьому відношенні Словаччина є унікальною. Схожість менталітету словаків з мешканцями багатьох пострадянських країн полегшує адаптацію студентів та сприяє знайомству з новими друзями.

Рівень Безпеки Для Навчання в Словаччині

Словаччина вирізняється високим рівнем безпеки, що ставить її у рядку країн з найнижчим показником злочинності в Євросоюзі. Тут не було зафіксовано терористичних загроз, а ймовірність їх виникнення мінімальна. Країна має невелику територію, що сприяє високій національній єдності, оскільки більшість населення є етнічними словаками, що робить тутшній конфлікти територіальними, міжнаціональними і релігійними практично неможливими. Корупція майже відсутня в повсякденному житті, а поліція оперативно та професійно реагує на будь-які події.

Рівень Життя Для Навчання в Словаччині

Словаччина відзначається високим рівнем життя та економічною стабільністю. При цьому відносно низькі ціни на продукти, нерухомість та освіту дозволяють населенню насолоджуватися комфортним стилем життя. За даними всесвітнього рейтингу WGEO, Словаччина посідає 36-е місце за рівнем життя, що ставить її на один рівень із Польщею та надає перевагу перед Литвою, яка займає 49-е місце. Протягом останніх 10 років країна відзначилася найвищими темпами зростання рівня життя серед країн Вишеградської групи. Також варто відзначити, що згідно оцінки німецького агентства Bertelsmann, Словаччина посідає 7-е місце за рівнем демократії і розвитку ринкової економіки серед 125 країн, що трансформуються. Країна має перспективи для подальшого економічного розвитку, оскільки останні роки характеризувалися інтенсивним зростанням ВВП та активними інвестиціями іноземних інвесторів.

Додаткові Можливості Навчання в Словаччині

Будучи членом Європейської асоціації університетів, майже всі державні університети в Словаччині активно співпрацюють з різними вишами по всій Європі. Вони беруть активну участь у програмах обміну студентами, що надає студентам унікальні можливості для розширення своїх горизонтів.

Під час навчання в університетах Словаччини студенти також мають чудові можливості для вивчення іноземних мов, таких як англійська, німецька, іспанська, китайська. Крім того, вони можуть проходити практику та стажування під час канікул у країнах Європейського союзу, Сполучених Штатах Америки, Канаді, Великій Британії, Новій Зеландії, Китаї та інших країнах, що відкриває перед ними безліч можливостей для професійного зростання та особистого розвитку.
© 2017 www.yourwayslovakia.com
Karpatské námestie 10A, 83106 Bratislava.
8:00-22:00
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДИПЛОМ -
ЗАПОРУКА УСПІШНОЇ КАР'ЄРИ!
Після закінчення Словацьких ВНЗ Ви отримуєте диплом європейського зразка, який визнається у всіх країнах світу